Lagkagebunde efter min Mors gamle opskrift.

                    Lagkagebunde.

11/2 kop mørk sirup
1 kop st melis
150 gr margarine.
1/2 l kærnemælk
1/2 kg mel
2 tsk natron eller 1 krydderbagepulver.
bagetid 20 min v 180 gr på næstøverste rille.
der bli`r 4 bunde i aflange forme,der smøres godt.

Lægges sammen med flormelis og margarine,
der er rørt sammen,kan pyntes med flormelis og
kokosmel el krymmel,eller bare som det er,alt efter smag.


Julehavrekager.


150 gr mel
180 gr smør el margarine
1 strøget tskf natron
2oo gr st melis
150 gr lyst farin
2 æg ,1/2 tskf vanillesukker
2 dl rosiner
ca 6 dl havregryn--
200 gr mel

Dejen formes m melede hænder til små kugler
der sættes på en smurt plade m god afstand.
bager på nederste rille v 200 gr i 10 min.
Egner sig til dybfrysning.
Ca 80 stk.


Fedtebrød.

125  gr mel
1/4 tskf hjortetaksalt
85 gr kokosmel
85 gr st melis
125 gr margarine.

Romglasur
150 gr flormelis
1 1/2 spskf vand
og romessens efter smag.

dejen æltes sammen og rulles i tre stænger.
Bagetid ca 10 min v 200 gr
stængerne glaseres,mens de er varme,og skæres i ca 1 1/2 cm bredde.
ca 60 stk.

Jødekager.

375 gr margarine
375 gr st melis
2 æggeblommer
1 æg
1 lille tskf hjortetaksalt
reven skal af 1 citron
vanillesukker
1/2 kg mel
100 gr hakkede mandler
sammenpiskede æg,sukker og kanel til pynt.

Margarinen røres med st melis,
heri røres ægget og æggeblommerne
derefter tilsættes mel,hjortetaksalt
og reven citronskal
Dejen ælter sammen,og lægges i køleskabet
til næste dag.
Nu rulles dejen tyndt ud,
kagerneudstikkes med et glas,sættes på en bageplade,smøres med sammenpiskede æg
og drysses med sukker og kanel.
Bages v 175 gr.

Fru Lunds Brunkager.

188 gr sirup
188 gr st melis
125 gr smør
65 gr margarine
10 gr potaske
1/4 tskf hjortetaksalt
1tskf stødte nelliker
1 tskf kanel
100 gr fint hakkede mandler
hakkede pomeranskal
1/2 kg mel.

Siruppen varmes godt op i en gryde,men må endelig ikke koge.Sluk under gryden,og smelt
sukker,smør og margarine heri.
Massen afkøles,så den er håndvarm,
inden alle krydderierne,mandler og pomeranskal tilsættes.Rør med en grydeske til alle krydderierne er opløst.

Tilsæt melet,  og rør med en grydeske så længe det er muligt,ælt dejen godt igennem på bordet.
Tril dejen i ruller med en diam eter på
ca 5 cm.Dæk rullerne til og læg dem i køleskab
i mindst 3-4 dage-gerne en hel uge.
Skær rullerne direkte fra køleskabet,
så tyndt som muligt.
Bag kagerne midt i ovnen v 200 gr i 5-6 min.

Dejen kan evn fryses,hvis man ikke har tid el lyst
til at bage hele portionen på en gang.
Det skal da først tø op i køleskabet,inden det skæres ud.

Klejner.

500 gr mel
250 gr st melis
125 gr margarine
3 æg
2 spsk fløde
500 gr palmin.

Smuldr margarinen i mel og sukker.
Pisk æg og flødesammen,saml dejen ,og læg den i køleskab,et par timer,eller til næste dag.
Strø køkkenbordet med lidt mel,og rul dejen
ud i ca 4mm's tykkelse.
 Skær med et klejnehjul,og vrid klejnerne.

Varm fedtstoffet op til ca 180 gr.
Når fedtet bruser om en tændstik
er den varm nok.Man kan finjustere temperaturen ved at putte flere eller
færre klejner i.vendes når de er lysebrune,
og fiskes op med en hulske,
og lægges på fedtsugende papir.